SITE DE PREZENTARE SERVICII ZUGRAVELI MECANIZATE AIRLESS, APLICARE GLET MECANIZAT, dar si alte servicii suplimentare!

Culorile Feng Shui - Armonie, Echilibru si Creativitate

Culorile Feng Shui - Armonie, Echilibru si Creativitate

Alegerea culorilor

Experții utilizează culori pentru a ghida chi-ul și a crea modificări benefice de energie în anumite zone ale casei. Acest lucru are un impact pozitiv asupra bunăstării, relațiilor și productivității noastre. Alegerea culorilor trebuie să aibă la bază utilizarea armonioasă a celor cinci elemente și a ciclului circular al acestora. Fiecare dintre cele cinci elemente de bază are culorile sale proprii care, împreună cu elementul, generează și împrăștie energie, sau chi.

Lemn- albastru, verde
Foc - roșu
Pământ - galben
Metal - alb, bej, argintiu
Apă  - albastru închis, negru

Culorile potrivite pentru dormitor conform artei Feng Shui 

Este foarte important să ții cont de energiile pe care dorești să le atragi în dormitorul tău, precum și de zona în care acesta este amplasat (așa cum spuneam și mai devreme). 

Astfel: 

ALBUL este în Feng Shui reprezentantul echilibrului și favorizează energia Chi. Ea simbolizează inocența, spiritualitatea și stimulează creativitatea. Dacă intră în combinație cu elemente de pământ, ea poate construi o atmosferă primitoare dormitorului. Este o culoare indicată dacă vrei să te relaxezi și să te calmezi. Totuși, e bine să nu mergi pe alb complet, pentru că poate deveni obositor. Folosește mai multe nuanțe stinse și neutre.


Nuanțele de ROȘU stimulează energia masculină Yang și sexualitatea, oferind pasiune și energie. Aceasta este o culoare bună pentru tineri, dar predispune la insomnii. 


PORTOCALIUL este o culoare caldă care stimulează speranța, creativitatea și curajul. Se recomandă în mod deosebit în amenajarea feng shui a camerei copilului întrucât poate ajuta la dezvoltarea sa intelectuală.


Chinezii consideră GALBENUL ca fiind culoarea răsăritului, a luminii. Ea aduce energia focului într-un mod mai calm decât dacă ai pune roșu. Galbenul, mai ales pentru pereții din Est sau din Sud-Estul dormitorului ajută la creșterea încrederii în sine și la introspecție.


VERDELE în feng shui aduce pace, înțelegere și vindecare. Este o culoare benefică mai ales pentru dormitorul matrimonial.


ALBASTRUL în dormitor atrage liniștea, creativitatea, inspirația divină. Poate duce la vindecare, mai ales dacă se folosesc nuanțe blânde. Mai mult, se zice că una din cele mai benefice combinații pentru dormitorul Feng Shui este cea dintre albastru și alb. Eu am folosit-o în amenajarea dormitorului copilului.


VIOLETUL este o altă culoare pentru pasiune, spiritualitate și motivare. În dormitor favorizează meditația. 

 

Culorile sunt printre cele mai eficiente modalitati de echilibrare a energiei cu ajutorul feng shui.

Fiecare culoare este expresia unuia dintre cele cinci elemente feng shui: Focul, Pamantul, Metalul, Apa si Lemnul. Elementele sunt folosite in arii specifice potrivit hartii energetice feng shui.

Acest ghid al culorilor feng shui te va ajuta sa alegi cea mai buna combinatie de culori pentru o casa armonioasa. Incepem astazi cu Lemnul si culorile sale: Maro si Verde.

Lemnul este elementul feng shui potrivit pentru estul si sud-estul casei tale. Elementul Lemn se poate folosi foarte eficient si in sud.

Verdele

Verdele este culoarea reinnoirii, al energiei proaspete si al noului inceput. In teoria celor cinci elemente feng shui, culoarea verde apartine Lemnului.

Culoarea verde este foarte buna pentru sanatate, deoarece calmeaza nervii si echilibreaza intregul organism, aducand vibratii vindecatoare feng shui direct de la Mama Natura. Cand lucrati cu aceasta culoare, este important sa aveti mai multe nuante pentru a maximiza efectele energetice feng shui.

Un sfat bun pentru a a folosi aceasta culoare la maxim este sa aveti cat mai multe plante cu frunze verzi. De preferat este sa evitati culoarea verde in partea de nord a casei. De la verdele deschis al florilor tinere pana la verdele puternic al plantelor batrane, exista sute de modele de verde usor de gasit si aplicat.Maroul

In feng shui, cum am spus si mai sus, maroul reprezinta Lemnul si este folosit cel mai bine in partea de est (santate & familie), sud-est (bogatie & avutie) si in sud (faima & reputatie).

Maroul este culoarea feng shui care a revenit foarte puternic in ultimii ani. Are o energie foarte puternica feng shui si a revenit in tonuri de ciocolata neagra, cafea si mahon.

Este o excelenta alegere penru intrarea in casa, bucatarie sau pentru peretii din sufragerie si dormitor. Evitati o tema predominant maro in dormitorul copiilor, cat si in zona de sud-vest a casei.

Un spatiu care are foarte mult maro insa, poate conduce locuitorii casei la o lipsa de ambitie. Maroul se potriveste foarte bine cu multe alte culori. Maroul ciocolatiu si Albastrul sunt inca una intre cele mai populare combinatii feng shui, folosite in decorul de interior, dar si de exterior.


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!