SITE DE PREZENTARE SERVICII ZUGRAVELI AIRLESS Magazin online cu produse Home&Deco, Accesorii, Scule Profesionale si Servicii diverse

Cum iti influenteaza culorile din casa starea de spirit

Cum iti influenteaza culorile din casa starea de spirit

Alege culorile cu care iti decorezi fiecare camera in functie de nevoile pe care le ai. Pentru a face acest lucru, trebuie sa stii exact ce efect are fiecare culoare asupra psihicului tau.

ALB
Albul este culoarea folosita de cei mai multi dintre noi pentru zugravirea peretilor. Aceasta culoare sugereaza curatenia, insa creierul nostru o percepe ca fiind un semn al unui mediu steril ceea ce inseamna ca ne poate face sa ne simtim usor inconfortabili. Albul e o culoare proaspătă și curată, care aduce pacea și care e des folosită în designul interior al amenajărilor pentru tineret, fiind asociată cu încrederea și inocența. Albul poate face ca încăperile mici să pară mai mari, aducând un plus de luminozitate și de dorință de viață.

GRI
Griul este una dintre acele culori versatile care poate pune în valoare o gamă variată de personalități. Griul influențează percepțiile legate de securitate, inteligență și solidaritate. Se spune, de asemenea, că griul induce o senzație de calm, calitate care-l recomandă pentru locuințele pline de copii foarte zglobii. Contează foarte mult cum folosești nuanțele de gri, care pot fi șterse și delicate sau puternice și cu personalitate.

ALBASTRU
Fără-ndoială, albastru e una dintre cele mai puternice culori din spectrul psihologiei culorilor. Nuanțele adânci și îndrăznețe de albastru, precum bleumarin sau royal blue, sunt perfecte pentru a pune în evidență încrederea de sine, fiind asociate cu calități și sentimente precum loialitatea, pacea și succesul. Nuanțele pale conferă calm și tranchilitate, făcându-le pretabile pentru încăperi precum dormitoare, săli de baie și livinguri – adică acolo unde-ți place să te relaxezi.

GALBEN
Galbenul este asociat cu fericirea, cu energia pozitiva si cu vitalitatea. Aceasta culoare, folosita in doze moderate la decorarea casei tale, iti garanteaza o stare de bine si te face sa fii mai optimist. Foloseste galbenul pe post de pata de culoare, nicidecum pe post de culoare de baza. Studiile au dovedit ca avem tendinta de a fi mai nervosi in incaperi complet galbene, iar bebelusii plang mai mult intr-o camera in care culoarea de baza este galbenul.

PORTOCALIU
Portocaliul e similar cu roșu, dar are galben în componență. Are aceleași calități energice, doar că nu e la fel de puternic, ci e ceva mai supus. Asocierea portocaliului cu culori liniștitoare, precum albastrul, poate alunga sentimentele negative. În același timp, portocaliul este asociat cu optimismul, sociabilitatea, apetitul, căldura și instinctul.

ROSU
Culoarea rosu are o energie aparte. Fiind foarte intensa, aceasta creste secretia de adrenalina asa ca este ideala pentru persoanele care au nevoie de o doza de entuziasm. Daca albastru scade tensiunea arteriala, rosul se pare ca o accelereaza, de aceea este recomandat pentru decorarea dormitorului, fiind considerat un stimulent puternic.

ROZ
Rozul induce o stare de calm de care cei mai multi dintre noi avem nevoie dupa o zi agitata. Aceasta culoare este ideala pentru dormitor sau pentru camera de zi.

MARO
Maroul e o culoare neutră, asociată cu confortul și relaxarea. Dacă însă este un maro profund și saturat, te poate aduce mai degrabă într-o stare de disconfort decât de bună dispoziție. În schimb, nuanțele deschise de maro creează interioare fericite.
 

GALBEN
Galbenul este asociat cu fericirea, cu energia pozitiva si cu vitalitatea. Aceasta culoare, folosita in doze moderate la decorarea casei tale, iti garanteaza o stare de bine si te face sa fii mai optimist. Foloseste galbenul pe post de pata de culoare, nicidecum pe post de culoare de baza. Studiile au dovedit ca avem tendinta de a fi mai nervosi in incaperi complet galbene, iar bebelusii plang mai mult intr-o camera in care culoarea de baza este galbenul.

NEGRU
Negrul e o culoare întunecată și dramatică, una care e folosită mai degrabă pentru a accentua decât pentru a colora un spațiu. Precum maroul foarte închis, o încăpere „neagră” poate crea un sentiment sumbru. Dacă ții neapărat să ai o cameră neagră, atunci folosirea unei vopsele cu lac și cu un grad mărit de strălucire poate produce un efect diferit, diminuând mult din sentimentele negative asociate cu această culoare.

VERDE
Culoarea verde este culoarea care relaxeaza cel mai bine ochii. Asadar, aceasta promoveaza relaxarea si ajuta la eliminarea stresului. Poti alege culoarea verde pentru dormitorul tau.

MOV
Movul este culoarea creativității. Este asociată cu emoțiile bune, fiind o culoare a fanteziei și a… nobilimii (în trecut, era culoarea caselor regale). Acasă arată foarte bine în spații feminine, cu precădere în dormitoare. În același timp, însă, versiunile mai închise și mai profunde, pot fi incredibil de masculine, aducând cu ele șarmul roial. Movul poate fi folosit într-un dressing sau, dimpotrivă, poate fi prima culoare pe care o văd oaspeții, atunci când pășesc în holul de la intrare al locuinței tale.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!