SITE DE PREZENTARE SERVICII ZUGRAVELI MECANIZATE AIRLESS, APLICARE GLET MECANIZAT, dar si alte servicii suplimentare!

ULTIMATE GRAY SI ILLUMINATING, CULORILE PANTONE ALE ANULUI 2021

ULTIMATE GRAY SI ILLUMINATING, CULORILE PANTONE ALE ANULUI 2021
Ultimate Gray și Illuminating, culorile Pantone ale anului 2021
Institutul Pantone este o autoritate în domeniul cromatic, care ne prezintă în fiecare an tendinţele de culoare. Ele sunt aplicabile nu doar în modă, ci în toate industriile, la nivel global. Astfel, Culoarea Anului 2021 a fost desemnată la finalul anului trecut, aşa cum se practică deja din 2010. Cuplul de Illuminating (Galben) şi Ultimate Gray (Gri) sunt culorile desemnate ale anului în care tocmai am intrat.
PANTONE® 17-5104 Ultimate Gray (gri suprem), o nuanță liniștitoare ce duce cu gândul la fundații stabile și plaje calde — și PANTONE 13-0647 Illuminating (galben luminos) un galben deschis ce evocă soarele, gustul revigorant al unei tarte cu lămâi și un spirit vesel și optimist.

Institutul vorbește despre un „un mariaj al culorilor ce transmite un mesaj de putere și speranță, care este în același timp puternic și înălțător”.

Amândouă servesc un scop anume.

„Fiecare dintre ele are propriul aspect emoțional, gri suprem ilustrând susținerea, puterea, fundația practică de care avem nevoie, iar galben luminos este despre speranță, soare și voie bună”, a declarat, pentru TIME, Leatrice Eiseman, director executiv al Institului.

Dacă această combinația este prea puternică pentru gustul tău, alege doar una ca dominantă și completeaz-o cu mici decorațiuni, o pernă sau un covor în cea de a doua culoare.
 

CUM SĂ DECORĂM ÎN GRI ȘI GALBEN

Griul în amenajările interioare

Griul a revenit în forță în decorațiunile și amenajările interioare. De câțiva ani buni, nu mai este considerată deloc o culoare tristă, ci din contră este percepută ca o culoare rafinată, care, atunci când este asociată cu alte culori vii, creează spații interesante cu o puternică personalitate. Prin urmare, când nu știți ce culoare să alegeți în calitate de bază cromatică a locuinței, iar albul nu reprezintă o opțiune care să vă satisfacă, alegerea griului este o alternativă extrem de avantajoasă.

  • CU CE PUTEM COMBINA GRIUL

Într-un interior clasic, se va asorta perfect cu toate nuanțele feminine: violet prună, roz și roșu. În cazul asocierii griului cu una dintre aceste culori, aveți grijă să folosiți aceeași intensitate pentru ambele culori. De exemplu, asortați gri-perlă cu roz pal și gri-antacit cu violet prună intens. Griurile se potrivesc frumos și cu nuanțe de albastru precum turcoaz, bleumarin sau indigo. Se asociază perfect cu nuanțele pastel, precum bleu pal, vernil marin, alb patinat, dar și cu alte culori neutre, precum nisipiu și alb, alături de care creează o atmosferă calmă și contemporană, ideală într-un living sau chiar și în dormitor.

Gri cu roz, mov sau lila este o combinație delicată și suavă care poate fi folosită cu încredere în amenajarea băilor, dormitoarelor și, desigur, a camerelor pentru fetițe sau chiar adolescente. 

Gri cu nuanțe de albastru este o combinație destul de populară și poate fi utilizată în amenajarea majorității spațiilor unei case, de la hol, living, baie sau bucătărie și până la dormitoare și camera copiilor. Nuanțele celor două culori pot varia, alegându-se cele care vor pune cel mai bine în valoare spațiul pe care îl îmbracă. 

Gri cu roșu sau gri cu portocaliu formează alte două combinații des întâlnite în amenajările interioare. Neutralitatea griului vine să estompeze din forță năvalnică a celor două culori fierbinți, iar decorurile finale vor fi, cu siguranță, cât se poate de interesante și atrăgătoare. Pentru a „îndulci” această combinație puteți adăuga și nuanțe calde și subtile de bej sau crem. 

Gri cu bej este o combinație plăcută ce poate fi folosită în crearea decorurilor menite să inspire liniște și calm. De regulă, din această combinație face parte și albul, dar, în funcție de preferințele fiecăruia, în echipa cromatică pot fi cooptate și alte nuanțe pastelate: bleu, roz, galben etc. 

Gri și verde duc la obținerea unor decoruri care inspiră relaxare în cel mai adevărat sens al cuvântului. Decorurile în gri și verde sunt plăcute ochiului, odihnitoare și cu un ușor efect răcoritor. 

Gri în asociere cu galben formează un contrast pronunțat, dar care este deosebit de atrăgător și vesel în opinia specialiștilor în amenajările interioare. Această combinație este potrivită pentru bucătării, camere de zi și băi, cu condiția ca galbenul – în cazul în care se va alege o nuanță aprinsă a acestei culori – să fie prezent doar pe suprafețe limitate, în calitate de accent cromatic. 


Puteți folosi perne de alte culori, precum galben, albastru sau verde, obiecte de decor într-o culoare sau chiar plante. În plus, puteți folosi și draperii colorate sau un covor multicolor. 
 

Gri și turcoaz, o combinație îndrăzneață. Griul s-a dovedit alegerea perfectă, pentru că este o culoare suficient de neutră cât să lase alte culori să vorbească. Nu este la fel de sever ca albul, dar nici calm precum bejul. Puteți alege gri și turcoaz la amenajarea interioară pentru că este o combinație carismatică, sofisticată și dinamică. 

Gri și auriu. Gri nu înseamnă plictisitor, nici rece, nici banal. Un proiect de design interior cu accente scandinave poate să iasă din atotputernicia albului și să îmbrățișeze nuanțe mai pline. Crem. Bej. Gri. Ceea ce rezultă din combinarea lor. Plus un strop de auriu, pentru a imprima un pic de strălucire – absolut binevenită, dacă ne întrebați pe noi. 


Galbenul în amenajările interioare 

 

Soare, narcise, floarea-soarelui, lămâi, canari – toate au un numitor comun – culoarea galbenă – și toate ne plac pentru că ne aduc aminte de vară, vacanță, lumină, zâmbet, veselie. Poate din cauză că este atât de îndrăzneață, vibrantă, energizantă și aventuroasă. Sau poate doar din cauză că interioarele galbene sunt foarte greu de asortat. Interesant este faptul că, deși catalogată ca fiind o culoare solară și luminoasă, este una dintre culorile reci ale spectrului. Ideal ar fi să folosiți galbenul ca pată de culoare, pentru a accentua și pentru a centra atenția pe anumite obiecte sau locuri. Trebuie să țineți cont de faptul că excesul de galben este extrem de obostitor, mai ales dacă recurgeți la nuanțe tari și intense. Ceea ce este esențial atunci când vine vorba de utilizarea galbenului în spațiul de locuit este că această culoare solară trebuie folosită cu moderație și doar în locurile potrivite. 

  • CU CE PUTEM COMBINA GALBENUL 

 

Galbenul și verdele sunt culori foarte potrivite livingurilor. Dacă adăugați un strop de portocaliu sau roz, obțineți un optimism de primăvară bine exprimat prin cromatică. Trecând la lucruri practice, asociați canapele sau fotolii galbene cu elemente textile (draperii, covoare, perne) verzi. Schema cromatică ar trebui să se bazeze pe fundaluri din cremuri sau bejuri, astfel încât să invocați liniștea. Galbenul păpădie și verdele mentă, de exemplu,  energizează orice interior eclectic. Folosiți doar cantitatea potrivită de culoare pentru a lumina camera, fără a pune în umbră modelele și decorul. 

Galbenul și albastrul se armonizează perfect, combinația putând fi utilizată în amenajări de stil nordic sau minimalist. Dacă mai adăugați și un procent mic de obiecte decorative roșii, ca vaze, cărți sau flori, veți desăvârși dinamismul încăperii. Galbenul și albastrul reprezintă o temă veselă de interior. O canapea albastră se va potrivi perfect cu pernuțele galbene – o caracteristică unificatoare poate crește șansele unui aspect coerent. 

Din variația schemei de culori complementare s-a născut și combinația galben-mov. Puternicul galben, cu nuanțe de mov, nesaturate, creează o atmosferă foarte feminină. Pentru a o îndulci și mai mult, aduceți accente de crem luminos, oliv stins și chiar maro delicat. 

Combinația galben-maro (mai ales dacă ultima culoare aparține texturii de lemn) este potrivită pentru livinguri, dormitoare și holuri. 


Specialiștii recomandă combinația de galben luminos cu gri-noros, un gri neutru destul de saturat, și un alb cu subtile tonuri de bej. Galbenul iese în evidență într-un fundal în tonuri de gri. 

Galbenul este o culoare energică, dar nu trebuie să fie și tare. Selectați accente de roșu și portocaliu care ajută la domolirea tonurilor aprinse de galben.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!