SITE DE PREZENTARE SERVICII ZUGRAVELI MECANIZATE AIRLESS, APLICARE GLET MECANIZAT, dar si alte servicii suplimentare!

Care sunt lucrurile esentiale pe care trebuie sa le cunosti atunci cand alegi un meserias

Cei mai multi dintre clientii noștri au avut diferite întrebari și nelamuriri atunci când se aflau în etapa de căutare a unui meseriaș și ne bucurăm că ni le-au comunicat de-a lungul timpului, întrucat acum le putem împărtăși cu voi, poate o să vă fie de folos în luarea deciziilor.
Sub deviza: "De la lume adunate și iarăși la lume date" , vom detalia aspectele importante pe care le veți putea lua în calcul în căutarea un meșter profesionist. să aleg meseriașul cu care lucrez?
• Cum să aleg meseriașul cu care lucrez? 
• Cum știu că am ales corect?
• Ce materiale trebuie să cumpăr și de unde?
• După ce trebuie să ma uit ca să mă asigur că aleg corect pentru nevoile mele?
• Oare să aleg un zugrav liber profesionist sau o firmă cu servicii complete?
• Dacă lucrez cu o firma, am costuri mai mari?
• Ce costuri mai intervin oare până la finalizarea lucrării? 
Cod Produs: Cum alegem meseriașul Ai nevoie de ajutor? 0770901195
  • Descriere
  • Review-uri (0)

La un mic research pe internet despre zugravi, zugrăveli, meșteri, meseriași și profesioniști în ale zugrăvelii, găsim o multitudine de oferte, ofertanți, articole, bloguri și păreri.

Dar cu toate acestea... cine are timp să le citească pe toate și să facă un rezumat, iar apoi, de unde știi că părerile sunt reale, că ofertele sunt veritabile sau că zugravul este potrivit pentru nevoile tale. E aproape clar că nu ai nici cum să faci un rezumat concret și nici nu știi dacă ai ales corect, până nu vei fi pus chiar tu în postura de client, însă îți oferim câteva puncte la care poți fi atent.

Ce trebuie să știi cand alegi meseriașul? Iata mai jos cateva indicații prețioase, spunem noi:

Solicitati informații despre lucrările anterioare, experiență și cereți poze din portofoliul acestora

Există o imensă lipsă de documentare și informare a meșterilor, pe lângă lipsa de pregătire profesională. Majoritatea dintre ei nu citesc manuale tehnice, nu se duc în showroom-uri de specialitate să se informeze, nu se duc la târguri, nu se duc la cursuri, nu știu să citească un plan de arhitectură. Unii chiar se prezinta cu fotografii preluate de la alți meșteri sau de la lucrări care nu le aparțin. Merită sa faci o verificare!

Pentru estimari corecte, un meșter profesionist alege să vină să vadă locația posibilei viitoare lucrări

Acesta va face masurători, va cere probabil și planul spațiului, va lua notițe și cel mai important, va pune multe întrebări ca să afle cât mai multe detalii.

Să nu fiți deranjați dacă persoana care face vizionarea o să vă pună foarte multe întrebări, din contra fiți suspicioși dacă acest lucru nu se întâmplă. Toate detaliile îl vor ajuta pe acesta ulterior în estimarea prețului corect, în alegerea materialelor necesare lucrării, în deciziile de efectuare a lucrării, etapizarea lucrului și multe alte aspecte importante.

Pune și tu întrebări, să nu te sfiești să întrebi și să te lămurești acolo unde exista dubii sau neclarități

Sunt meșteri care sunt siguri pe ei și pot să-ți explice, să vină cu soluții, care știu meserie și le place să explice de ce au ales așa și nu altfel, sau de ce vor să lucreze cu un produs și nu cu altul, ori de ce vor sa etapizeze lucrarea diferit fața de cum te așteptai tu.

Lucrarea trebuie să-și urmeze cursul și nu trebuie să cadă în sarcina ta detaliile tehnice

Un meșter profesionist care cunoaște tainele meseriei pe care o practică, nu va spune niciodata "facem așa cum vreți!".

Când un meșter se pune singur în postura de simplu executant și îți spune că face cum vrei tu, adică îți pasează responsabilitatea unei alegeri într-un domeniu pe care nu-l stăpânești, în loc să-ți spună părerea, să te consilieze, să-ți explice, atunci avem probleme. Majoritatea oamenilor, clienților așteaptă de la meșteri soluții nu doar execuții.

Mica întelegere sau marea tocmeală

Daca un zugrav liber profesionist va mai lucra și la mica înțelegere și poate avea loc o întelegere asupra prețului final, un meseriaș cu experiență și specializări, nu va face niciodata acest lucru. Cel din urmă are prețurile afisate în anunțurile de promovare, lucrează etapizat și nu va lucra cât să-și ia banii ci mai degrabă cât să iasă din mâinile lui o nouă lucrare total reușită și nu se va tocmi pentru lucrare, ci va crea oferte concrete și personalizate.

 

Trebuie sa primești un preț argumentat pe loc sau un deviz detaliat

Da, un meșter profesionist care cunoaște valoarea muncii sale, știe să estimeze, să ia în calcul absolut toate detaliile și va putea să îti dea un pret pe loc.

De asemenea este foarte posibil să fie necesară o analiza mai detaliată a costurilor și trebuie să soliciți un deviz detaliat cu tot ce înseamna etape și costuri pentru lucrarea ta.

Lipsa unui calcul corect pentru stabilirea prețurilor pentru diversele servicii

Sunt puțini meșteri care știu să-ți explice defalcat cât îți ia pentru o lucrare și cum își evaluează munca. Dacă chemi trei meșteri vei avea trei prețuri diferite. În plus, întotdeauna calculele lor sunt total greșite. Ajung fie să se plângă că n-au bani de benzină, și așa este, fie că n-au timp să vină să-ți facă retușurile. De ce? Pentru că nu știu să-și evalueze munca, nu știu că în prețul final trebuie să includă și cheltuielile de transport, de masă, de consumabile pentru scule, de ce mai au ei nevoie astfel încât prețul final să fie unul corect pentru toată lumea. De fiecare dată când aceștia mai cer bani, ai tot dreptul să începi să devii suspicios.

Transparentizarea prețurilor și seviciilor

Inainte să contactezi un meseriaș sau o firmă, te interesezi de costurile pe care aceștia le practică. Prin urmare vei căuta firme sau persoane care au prețurile la vedere în anunțuri, poate au și oferte în curs sau oferă servicii multiple.

Pentru mulți dintre clienți e mult mai facil să știe un preț dinainte, dar să fie bătut în cuie, să fie justificat pe etape, pe lucrări, ca să-și poată face un buget pentru toată casa sau amenajarea pe care urmează să o gestioneze.

Semnarea contractului și stabilirea detaliilor începerii lucrării

După ce ai acceptat oferta un profesionist trebuie să discute cu tine și despre metodele de angajament, respectiv semnatea unui contract cu clauze benefice pentru amandoi și despre facturare. Ți se va comunica timpul de executare al lucrarii și vei alege împreună cu acesta modalitatea de plată și tranșele aferente.

Lipsa de echipamente și unelte necesare prestării diverselor servicii

Sunt mulți cei care nu au scule performante și care lucrează cu minimul necesar, iar ajungând să aibă nevoie la lucrarea ta, te vor anunța că trebuie să achizitonezi o unealtă, consumabile etc.

Cade în sarcina ta ca înainte de a lua decizia de colaborare, să întrebi dacă deține unelte pentru toate etapele lucrării.

Meseriașul profesionist îți va explica permanent pe durata lucrărilor care sunt etapele și ce urmează să facă, inclusiv la începerea lucrării, va aduce primele echipamente necesare, iar atunci poți observa cu ce scule lucrează și care este calitatea acestora.

De asemenea este și o categorie de meseriași care au în dotare echipamente mult prea perfomarmante pentru capacitatea, experiența și cunoștințele lor. Acest aspect se va observa ulterior în calitatea finisajelor și a lucrării. Așadar, trebuie sa verifici neapărat și referințele de la alte lucrări.

Pret prea mare? Depinde cu ce compari.  Meșterii buni sunt chemați să repare ceea ce au făcut alți meșteri mai puțin pricepuți și sunt, din păcate, catalogați și tratați de către clienți ca primii. 

Dar adevărul este că un meșter bun costă și acum ai aflat și de ce. Pentru că un meșter bun investește în formarea sa și o și poate dovedi, îți poate argumenta, dar mai ales îți poate garanta lucrarea. Când un meșter bun îți dă un preț care ți se pare mare, poți să-ți dai seama dacă e justificat sau nu, la o primă evaluare, numai după uneltele și sculele pe care le folosește. Poți să-l și întrebi despre asta. In urma acestei fraze, tu ca si client, trebuie să-ți schimbi mentalitatea și să conștientizezi mai mult că te poate costa dublu o lucrare începuta greșit și continuată de un meseriaș profesionist. Prețul poate fi mare, dar depinde cu ce vei compara și cu ce lucrare vei rămâne.

Respectarea termenului de executare a lucrării

Cel mai important aspect dupa toate aceste puncte este să urmărești ca timpul de executare al lucrării să fie cel convenit. Un meseriaș bun o să vă aduca la cunoștință daca este necesar prelungirea termenului și o să vă argumenteze clar și concret de ce a luat aceasta decizie. Dar în cazul în care sesizați termene prelungite peste măsură, luați atitudine din timp și întrebați.

Conduita și atitudinea

Poate fi un bun meșter sau meseriaș, dar trebuie să se comporte ca atare la toate capitolele, de la informare, documentare, la ținută, limbaj și mentalitate, pentru că toate acestea aduc un plus la capitolul imagine și atitudine.

Când vor ajunge toți meșterii să-și ia în serios meseria, când vor înțelege că jumătate din timpul lor înseamnă documentare și măsurători și cealaltă jumătate munca efectivă, atunci se poate spune că au ajuns profesoniști și numai atunci vor începe să fie apreciați de către clienți pentru că singuri vor ști să se aprecieze, numai așa își vor cunoaște valoarea.

Concluzia articolului nostru ar fi că zugravi sunt mulți, dar puțini știu să zugrăvească, meșteri sunt mulți, putini știu să meșterească.

Apreciați oamenii care dau valoare meseriei prin efort susținut și muncă continuă!

Puteți vizualiza și cele mai frecvente întrebări din partea clienților și modul nostru de lucru, pe site accesând link-urile următoare:


https://www.zugravelimecanizate.ro/faq

și

https://www.zugravelimecanizate.ro/cum-procedam

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!